Julsalong 2017/2018

Årets jury: från Märsta Konsthall, Ingela Hermansson
& från Thielska Galleriet, Patrik Steorn

Vernissage lördagen den 9 december

Invigningstal kl.13.00 av Norrtälje konstförenings ordf. Kerstin Ericsson och kulturchef Per Ahlin.

”De refuserades salong” har en lång historia. Begreppet myntades under 1800-talet då ett
flertal franska konstnärer, i huvudsak impressionister och realister som inte blev antagna
till den prestigefyllda Paris salongen, skapade sin egen salong. Den första ”De refuserades
salong” visade verk av bl.a. Edouard Manet, Paul Cezanne och Camille Pissarro m.fl.

Finissage söndagen den 14 januari 2018

Invigningstal kl.13.00 av ordf. Kerstin Ericsson, och årets jury berättar om sitt arbete samt
prisutdelning av Juryns val (på 10 000 kr) & Folkets val. V. ord. i kultur-och fritidsnämnden
Lenneke Sundblom överräcker pris till de tre framröstade konstnärerna.
Musikunderhållning med artisten Liv Hope!

Varmt Välkommen!

Fre: 11-16
Lör – Sön: 12-16

Köpa konstverk

Vid köp av konstverk kan betalning ske genom att swisha eller betala
beloppet till vår bankgiro. Handpenning erlägges med 10%.

Vid utlämning av köpt konstverk skall betalning till bankgiro
verifieras genom av banken stämplat insättningskvitto.

Om betalning skett genom Swish kan betalningen verifieras genom
att ta fram betalningsinfo via mobilen på ”händelser” på Swish appen.

Swisha eller betala till bankgiro.
Ange namn och konstverk

Swish

Bankgiro

OBS! Ingen betalning i Konsthallens reception.

Tack till våra sponsorer av Folkets val!

Norrtälje konstförenings jurybedömda Julsalong 2017 öppnar den 9 december 2017 och stänger den 14 januari 2018 i Norrtälje konsthalls lokaler på Galles gränd 7. Julsalongen 2017 är till för alla som har en anknytning till Norrtälje kommun och ska avspegla kommunens befolkning, när det gäller utställare och besökare.

Visa dina konstverk – ansök till Julsalongen!

Varje år arrangerar Norrtälje konstförening Julsalongen. Vart annat år visas den i Norrtälje konsthalls lokaler och då som en jurybedömd sådan. Ansök med fotografier på högst fem konstverk. En jury tittar på alla konstverk som har lämnats in och beslutar om vilka som kommer med Norrtälje konstförenings jurybedömda julsalong 2017, samt ”De refuserades salong” i Norrtälje museums lokaler på våning 2. Alla som har lämnat in en ansökan får besked om hur juryn har beslutat antingen med brev eller med e-post. Alla som söker får där med minst ett verk antaget till antingen Julsalongen 2017 eller ”De refuserades salong”.

Information om inlämning av konstverk
Ansökan om inlämning av konstverk
(Din dator måste stödja PDF-filer, för att kunna öppna informationsbladet och ansökan. Du kan bl.a. använda Adobe Reader.)

Har du ingen skrivare?
Hämta din ansökningsblankett i Norrtälje konsthalls lokaler på Galles gränd 7 i Norrtälje eller på något av biblioteken i Norrtälje kommun.

Besök kommunen kulturhemsidor
Norrtälje Konsthall > Utställningar > Julsalongen 2017

Vill du ha mer information?
Om du vill veta mer om utställningen eller har andra frågor, vänligen kontakta 0176 -714 09 / museum.konsthall@norrtalje.se