Lilla k

Lilla k är en utställningsyta på Norrtälje stadsbibliotek. Utställningarna på Lilla k är ett samarbete mellan Norrtälje stadsbibliotek
och Norrtälje Konstförening.
Utställningarna öppnas oftast med en vernissage i närvaro
av konstnären på en onsdag klockan 16.00. Bibliotekets adress är Billborgsgatan 3 i Norrtälje, strax intill busstationen.

Utställningar 2019

9 jan – 2 febr Stefan Gadnell måleri

6 febr – 2 mars Per Silén ” måleri

6 mars – 30 mars Olga Kreida Smedmark måleri

3 april – 4 maj PA Larsson skulptur

5 juni- 29 juni Isak Isaksson, keramik

Välkommen!

Onsdagen den 3 april hade PA Larsson vernissage på Lilla k.

med sin utställning, Fåglar, fantasier , förvandlingar
en sevärd upplevelse med återanvända redskap i glada färger och bilder i collageteknik.

Utställningen pågår hela april och långt in i maj!

Välkomna till Lilla k och den spännande utställning med Olga Kreida Smedmarks oljemålningar med vackra havsmotiv med skummande, salta vågor och glittrande solstänk.

Det kom en stor publik på Olgas vernissage som lyssnade på hennes berättande om sina tankar och konstnärsliv.
Här är Olga på bild med Norrtälje konstförenings ordförande Per Börjesson som tackade henne för sin medverkan på Lilla k.

Bild från vernissage. T.v. Per Silén, T.h. Per Börjesson Norrtälje konstförenings ordf.

Trivsamt, Per Silén berättade om sitt konstnärskap och sin unika förmåga att med breda, grova penseldrag lägga grunden för spännande målningar. Sedan är det upp till betraktaren att bygga vidare på historien.

På sid. 14-15 i Konstpunkt 1 2019 finns mer information om Per Silén

För öppettider se Norrtälje stadsbibliotekets öppettider.

Vernissage 9 januari

Utställande konstnär Stefan Gadnell berättade om sitt liv, utbildning och intresset för måleri på ett välbesökt vernissage. Utställningen visar Gadnells akvarellmålningar av hög klass.

Du kan se dem på Lilla K fram till 2 februari.

Kontakta:

Birgitta Lamm epost adress:  birgitta.lamm@tele2.se