Ungdomsstipendium

Norrtälje konstförening
inbjuder till Ungdomsstipendium 2018

Stipendiet är jurybedömt och delas ut årligen med en prissumma och en egen utställning på Lilla k för vinnaren. För att kunna ansöka om stipendiet ska du vara mellan 16-23 år och vara skriven i Norrtälje kommun.

Norrtälje konstförening söker dig!

Kriterier och information om hur du ansöker:

• Du ska vara mellan 16-23 år och verksam inom ett konstnärligt område.
  • Fotografier på verk som beskriver ditt konstnärskap, på max 3 arbeten lämnas in i digital form.
  • Bifoga en beskrivning av dina konstnärliga ambitioner och dina framtidsplaner inom området, på max 1 A4 sida.
  • Närmare information om inlämning, tider mm kommer.
    • OBS! bifoga ditt fullständiga namn, ålder, telefonnummer, mejladress och postadress i din ansökan.

Ett urval av de verk som lämnats in kommer att visas i utställning på Lilla k i augusti 2018.

Stipendiat 2017
William Mårdberg

William Mårdberg vann äran och prissumman på 5 000 kr. Med en vision om det vackra, i en kombination av det beständiga och det obeständiga. Det abstrakta och den visuella verkligheten möts i Williams konst, som är både fragil och intensiv. På utställningen på Lilla k visades verk från konstnärens projekt ”Den hängande trädgården”.