Lilla k

Lilla k är en utställningsyta på Norrtälje stadsbibliotek. Utställningarna på Lilla k är ett samarbete mellan Norrtälje stadsbibliotek och Norrtälje Konstförening. Utställningarna öppnas med en vernissage i närvaro av konstnären på en onsdag klockan 16.00 – (undviks under rådande omständigheter). Bibliotekets adress är Billborgsgatan 3 i Norrtälje, strax intill busstationen. För öppettider se Norrtälje biblioteks öppettider. Nu har Stadsbiblioteket slagit upp portarna och vi kör igång igen – först ut Anne Andersson:

Margareta Danielsson, Norrtälje

Kontakt:d_margareta@hotmail.com

Jag har alltid skapat med olika uttrycksmedel, målat akvarell, tygtryck, vaxbatik. 1996 deltog jag i en tovningskurs med Gunilla Petau Sjöberg som ledare (hon var banbrytande med att skapa konst med färgad ull). Jag blev helt betagen och upplevde att ullen är ett fantastiskt material, som ger många möjligheter. Så därefter har jag ägnat mig helt åt att skapa med ull.

Varit kursledare i tovning under många år för både barn och vuxna.
Medlem i Roslagens Konstnärsgille. Invald 2009. Är ledamot i
styrelsen.

Marianne Hansson
Norrtälje

Kontakt:
mariannehansson19@gmail.com

Ingår i målargruppen ”De frigående”, en grupp vänner som målat tillsammans sedan 2000.

Marianne målar för närvarande helst i akryl men även i tempera. Har tidigare målat i olja, akvarell samt skulpterat, tecknat kroki och arbetat med etsningar och tryck.

”Jag har målat och experimenterat med olika tekniker sedan barnsben. Har vuxit upp i en familj där alla familjemedlemmar har ett konstnärligt intresse och utövat det på olika sätt. Framförallt har min far livnärt sig på konsten under senare delen av sitt liv.
Även design och layout ligger mig varmt om hjärtat. Därför mår jag väldigt bra av att numera kunna få utlopp för min kreativitet och måla närhelst jag vill och inspirationen kommer över mig”.


Är medlem i Roslagens Konstnärsgille och Norrtälje Konstförening.

När vi sätter igång 2021:

  • Anne Andersson, keramik
  • Åke Nordberg
  • Ungdomsstipendiat Julia Ruke

Stefan Peterson 18/8 – 18/9

Fotografen Stefan Peterson har under de senaste åren bland annat ägnat sig åt sitt långtidsprojekt Details of Stockholm 
(https://www.facebook.com/detailsofstockholm).
En del av projektet utmynnade som en del av en grupputställning på Wadström Tönnheim Gallery (http://wadstromtonnheim.se) under maj 2016.

I september 2017 ställde han ut sitt projekt Dansar med mig själv på Galleri Korn (http://www.gallerikorn.se/). Detta var den första delen i en triptyk som behandlar frågan om manlig medelålder. Detta följdes 2018 av utställningen Är här som även den ställdes ut på Galleri Korn. Båda dessa utställningar är fotograferade på Yxlan där Stefan spenderar mycket av sin tid. Under 2020 kommer den tredje och sista delen ställas ut.

Stefan är autodidakt, undantaget fotostudier på highschool i USA samt tjänst som fartygsfotograf på HMS Carlskrona under sin militärtjänstgöring.

Kontakt:

Mail: hej@stefanpeterson.se

Tel: +46 70 565 09 29

www.stefanpeterson.se

https://www.instagram.com/stefanandreaspeterson/?hl=sv