Ungdomsstipendium 2021

Norrtälje Konstförening delar varje år ut ett stipendium till en ungdom (16-23år) med höga ambitioner inom bild och konstområdet.

Stipendiet, som är på 5000 kr går att söka fram till den 8/11 och delas ut den 20 november.

För att söka måste du:

Bifoga en motivering (en halv A4) till varför just du ska få ungdomsstipendiet. Beskriv dina konstnärliga ambitioner och framtidsplaner med ditt skapande.

Till din ansökan vill vi ha max 5 bilder som visar dina arbeten.

I ansökan vill vi också ha:

Ålder
Emailadress

Skicka din ansökan till info@norrtaljekonstforening.se  senast den 8 november 2021.

Märk din ansökan med ”NKF:s ungdomsstipendium”

Några exempel på Julias konst
Prisutdelning med distans! Grattis Julia!

Norrtälje konstförenings ungdomsstipendium

Stipendiet är jurybedömt och delas ut årligen med en prissumma och en egen utställning på Lilla K för vinnaren. För att kunna ansöka om stipendiet skall du vara mellan 16-23 år och vara skriven i Norrtälje kommun. Stipendiet delas ut med stöd från Roslagens Sparbanks Stiftelser.

Hur du ansöker

• Du ska vara mellan 16-23 år och verksam inom ett konstnärligt område
  • Fotografier på verk som beskriver ditt konstnärsskap, på max fem arbeten, lämnas in i digital form.
  • Bifoga en beskrivning över dig och dina konstnärliga ambitioner och framtidsplaner inom området.

Nästa tillfälle blir hösten 2021. Vi återkommer med kontaktuppgifter när det blir dags.

Gratulationer till ungdomsstipendiat 2019 Emelie Lundman.

Onsdagen 25 september var det utdelning av ungdomsstipendiet på Lilla k. Vinnande stipendiat var 21-åriga Emilia Lundman från Norrtälje. Vi önskar Emilia all lycka i hennes fortsatta konstutövande.

2018 års ungdomsstipendiat Saga Sandberg